Wil jij ook zonder stress op vakantie?

Met deze 6 gouden tips gaat dat lukken!

De vakantie staat voor de deur. Dan denk je: even lekker niets. Maar niets is minder waar. Op vakantie gaan geeft voor veel mensen extra stress. Zeker als je al gestrest bent of sterker nog als je je overbelast of burn-out voelt. Met deze 6 tips kun je de schade beperken en juist genieten van je welverdiende rust.

 

Bestemming kiezen. 

Kies een rustige bestemming liefst niet te ver weg. Een bestemming met zo weinig mogelijk prikkels. Waar je het jezelf makkelijk kan maken. Waar zorgtaken zoveel mogelijk uit handen worden genomen. Wanneer je met kinderen gaat zorg dat er entertainment voor hen is, zodat zij zich zonder jou ook kunnen vermaken.

 

Inpakken…. 

Begin op tijd met je spullen pakken. Je begint een paar weken van tevoren met dingen die echt belangrijk zijn en je niet nodig hebt zoals je paspoort. Naarmate de tijd vordert maak je je koffer steeds completer. Probeer zo weinig mogelijk op het allerlaatste moment te doen. Lekker in etappes, zonder druk.

 

En wegwezen. 

Zorg dat je extra uitgerust bent voor je vertrek. Probeer tijdens de reis zoveel mogelijk prikkels te vermijden. Of sluit je ervoor af, door het gebruik van oordoppen en een zonnebril. Maak het jezelf makkelijk.

 

Acclimatiseren. 

Als je aankomt op je vakantiebestemming acclimatiseer de eerste paar dagen. Zo kun je uitrusten van de reis. Maar ook wennen aan alle prikkels en indrukken van de nieuwe omgeving.

 

Trek op tijd aan de bel. 

Ga niet als een malle overal alles bezoeken. Zoek de natuur op. Ga lekker wandelen of fietsen. Zorg voor voldoende rust. Gezond eten, veel drinken en zoveel mogelijk regelmaat. Luister naar de signalen van je lichaam. Trek je terug als je behoefte aan rust hebt. En durf er ook voor te kiezen om een keer niet mee te gaan met een tripje. Je schuldgevoel komt zeker om de hoek kijken, maar zet door.

 

Dag voor dag.

Plan niet te veel tijdens je vakantie. Beslis op de dag zelf wat je die dag gaat doen. Je weet namelijk niet hoe je je over paar dagen voelt. Bekijk het per dag. En vooral geniet!

 

Speciaal voor jou.

Heb je last van stress, overbelasting of burn-out? Vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen en je grens aan te geven? MindCoach4You heeft daar meerdere programma’s voor om je daarvan af te helpen. 

 

Heb je interesse? Neem contact op en boek een gratis proefsessie.

            

Judith Waij
 

Coach 

MindCoach4You   
M   06-53 25 01 12  
W   www.mindcoach4you.nl

Afbeelding1 Afbeelding1