Hier wil ik meer van!

Rek jouw comfortzone op.

Voelt je comfortzone echt zo goed?

Ken je dat gevoel dat je leven loopt zoals het loopt. Je hebt al jaren hetzelfde werk, hobby’s, vrienden en kennissen. Dat je leven als het ware stilstaat en het als een sleur begint te voelen? Elk dag, week en maand gaat zo voorbij zonder enige sjeu aan je leven. Wil je dat anders? Lees dan verder.

 

Wanneer je leven voorspelbaar is en wat door kabbelt. Er geen nieuwe en onverwachte dingen zijn. Je vasthoudt aan gewoontes en dat het lekker comfortabel aanvoelt. Je bent aan dit leven gewend geraakt met alle dingen die erbij horen, ook al zijn ze niet altijd even leuk. Maar je hebt wél het prettige gevoel dat je alles onder controle hebt. Dat betekent dat je in je comfortzone leeft.

 

Waarom zou je jouw comfortzone oprekken?

De functie van deze comfortzone is dat het je beschermt tegen spanningen voor veranderingen en het onbekende. Je vermijdt zo stress en spanning, denk je. Echter, je comfortzone biedt weinig uitdaging en je wereldje wordt steeds kleiner. Dat maakt dat je je ongelukkiger gaat voelen en steeds meer dingen uit de weg gaat. Wat juist meer stress oplevert.

 

Hoe dan?

Om uit deze comfortzone te stappen, is het nodig dat je dingen gaat doen die je normaal niet zou doen. Dat je jezelf uitdaagt, prikkelt en stimuleert. Nu hoor ik je bijna tegen jezelf zeggen: “Dat vind ik niet nodig, dat is niet belangrijk, dat vind ik helemaal niet leuk, of het geeft zoveel gedoe. Dit zijn de argumenten die jou juist houden waar je altijd bent. Dat snap ik, je weet wat je hebt en je weet niet wat je ervoor terug krijgt.

 

Er is moed, lef en doorzettingsvermogen voor nodig om je comfortzone wat op te rekken. Voordat je gaat oprekken kun je opschrijven wat je belangrijk vindt in het leven. Waar je hart, op een positieve manier sneller van gaat kloppen en wat je daarvoor wil doen? Bedenk dingen die bij jou passen. 

Begin eens aan iets nieuws wat je normaal nooit zou doen. Iets wat je al heel lang hebt willen doen maar nooit deed, om wat voor reden dan ook. Maak een actieplan en begin.

Neem kleine stapjes, anders kan de spanning te groot worden en kun je ervan terugschrikken. Het kan zijn dat het niet lukt. Maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Dan pas je jouw plan aan en begin je opnieuw.

 

Hier wil ik echt meer van!

Wanneer je jouw comfortzone hebt opgerekt is het resultaat namelijk zo lekker. Je voelt je blij, trots en voldaan. Dan ontstaat er zo’n gevoel van: “Hier wil ik meer van!” Je zelfvertrouwen groeit ervan. Je ontdek nieuwe dingen, je vergroot je kennis en vaardigheden. Dat motiveert je om een volgende stap te zetten. Zo creëer jij je eigen kansen!  

 

Heb je er hulp bij nodig? MindCoach4You kan jou op weg helpen naar een grotere comfortzone. Heb je andere vragen of interesse in een gratis sessie van een half uur? Neem contact met me op.

foto hier wil ik meer van foto hier wil ik meer van